Font Size

A A A


Welcome to the new Television Centre

Television Centre (TVC) has a special place in the heart of the nation – the forecourt and famous wall of Studio 1 are well known as they have been featured regularly on our screens over the last 6 decades.

In 2012, a new partnership was formed between the BBC and Stanhope Plc to breathe new life into TVC. In December 2013, London Borough of Hammersmith & Fulham (LBHF) approved our proposals for Television Centre. For the first time, Television Centre will be opened up to the public offering entertainment and leisure facilities, public open space, offices aimed at occupiers in the creative sector providing new employment opportunities and a media business hub as well as approximately 1,000 new homes and a boutique hotel, together with pedestrian access through the site providing connectivity with the local area, including Hammersmith Park.

Since January 2014, we have been busy developing our plans in readiness for when we start construction in April 2015. This has led to a number of improvements and revisions to certain aspects of the approved design. Over the last three months we have consulted, including a public exhibition, with community stakeholders and local residents. We have received a very positive response and that has proved very helpful in developing the revised proposals.

In May 2014, we submitted a planning application for the proposals to London Borough of Hammersmith and Fulham, which has now been validated by the council and is available to the public. The application number is 2014/02531/COMB.

If you would like to examine the application please click here.

The council will shortly be starting a period of consultation with the public about the revised proposal – anticipated to take place during July, when members of the public can submit their comments and views directly to the council.

This can be done via the website or by post to:
London Borough of Hammersmith & Fulham
Planning Division
Transport and Technical Services
Town Hall Extension
King Street
London W6 9JU

The revisions and enhancements include:

  • Plot A – the revised proposal involves the demolition of the existing buildings and rebuilding to similar proportions to create a more sustainable and efficient building
  • Plots B & C – enhancements to retain the historic fabric of the building, whilst creating improved residential accommodation with better light and improving accessibility. The public route through the site from Wood Lane to Hammersmith Park is also improved
  • Plots D & E – greater detail and amendments taking forward elements of TVC that we previously submitted in outline
  • Plot D – a revised proposal to change from residential to commercial use with a different design
  • Plot E – an amended design that responds positively to comments made during the consultation process by local residents
  • Relocation of the gym and the cinema

There is no change proposed to Plots F, G and H nor the landscape masterplan for the site and the environmental, construction and Transport Strategies also remain unaltered.

If you were unable to join us you can find a full copy of the exhibition at the link below and there is the opportunity to leave your comments here.

EXHIBITION BOARDS

Download our Exhibition Boards from February 2013; April 2013; April/May 2014.

WHO WE ARE

This project is a partnership between Stanhope and the BBC.

Read more ›